Ontwerpen doe ik het liefst

Jaarlijkse biedt DAGnl in alle disciplines stageplaatsen, zo kunnen studenten kennis direct uitoefenen én praktijkervaring opdoen. Stagiaires zorgen voor nieuwe kennis en houden DAGnl dynamisch.

Tom werkt, sinds september 2018, mee als stagiair bij Buro Hoogstraat. Hij volgt de opleiding Middenkaderfunctionaris Infrastructuur aan het Deltion college in Zwolle en zit in het 4de leerjaar.

Tom:”Ik wist altijd al dat ik iets met tekenen wilde doen, het liefst ontwerpen. Ik wist alleen nog niet welke richting, ik ben gaan zoeken op open dagen van verschillende scholen en kwam deze opleiding tegen. Nu zit ik al in mijn 4de leerjaar, vanuit school moeten we stageopdrachten maken die betrekking hebben op het vakgebied. De werkzaamheden die ik hier uitvoer kan ik terugkoppelen naar mijn stageopdrachten. Na mijn stage wil ik doorstuderen op het HBO, Mobiliteit en Ruimte ontwikkeling. Die opleiding kan ik volgen aan het Windesheim in Zwolle en duurt vier jaar. Daarna wil ik het liefst gaan werken als verkeerskundig tekenaar.”

Je kan je stage verbreden

”Tijdens mijn stage is het mogelijk om binnen DAGnl één of meerdere dagen mee te lopen met andere disciplines. Zo kan je kennismaken met bijvoorbeeld bodemonderzoek of landmeten en word je stage weer verbreed. Nu ben ik bezig met een project voor het Waterschap, hiervoor verzorgen wij al het ontwerpwerk. Momenteel werk ik aan een aantal doorsnedes voor een watergang met Civil3D. Als ik vragen heb kan ik bij alle collega’s terecht, zodat ik niet volledig in het diepe wordt gegooid.”

Wil jij ook stage lopen bij DAGNnl? Bekijk onze stage vacatures.